Ημερίδα: Καθαρισμοί Ακτών – και μετά;

Webp.net resizeimage  1
Μέλη της οργανωτικής ομάδας εθελοντών μας παρευρέθηκαν στην ημερίδα που οργάνωσε το Ίδρυμα Λασκαρίδη, με τίτλο “Καθαρισμοί Ακτών – και μετά; Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα”, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το εθελοντικό μας όνειρο και να γνωρίσουμε φορείς που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της προστασίας των θαλασσών μας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη συνεργασιών και η ανταλλαγή γνώσης ανάμεσα στους φορείς. Μέσα από τις ομιλίες και τη συζήτηση αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, η σημασία της σωστής πληροφόρησης και η καλλιέργεια μιας “θαλάσσιας κουλτούρας” με στόχο την αναγνώριση και αντιμετώπιση του προβλήματος από ρεαλιστική βάση. Έμφαση δόθηκε στο ρόλο της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης, στο μέλλον της γαλάζιας οικονομίας καθώς και στη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ φορέων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Λασκαρίδη, Εθνικό Υποστηρικτή της εθελοντικής μας εκστρατείας, για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα. Ευχόμαστε να είναι η ελπιδοφόρα αρχή μιας όμορφης συνεργασίας για το μέλλον των θαλασσών μας, και περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια!

Mοιραστείτε το #letsdoitgreece με τους φίλους σας