Ρεκόρ Εθελοντισμού για το Let’s do it Greece στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ellarg 1 large
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη εθελοντική δράση για το Let’s do it Greece στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου χιλιάδες εθελοντές συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας.

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, περισσότεροι από 2.500 πολίτες ανέβηκαν στον Υμηττό για να γίνουν κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Άτομα όλων των ηλικιών, έγιναν μια μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια και ένα κύμα χαράς, δημιουργίας και ελπίδας για την αναγέννηση του Υμηττού.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, φέτος ήταν στο επίκεντρο της Πανελλήνιας Δράσης καθώς φιλοξένησε την κεντρική διοργάνωση έχοντας ως στόχο την αναδάσωση και τον καθαρισμό του Υμηττού. Το σύνθημα δόθηκε μπροστά από τη λίμνη στη θέση «Πατητήρι» όπου εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, ομάδων, φορέων και κατοίκων της πόλης.
Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός όλου του ορεινού μετώπου, αναδάσωση 1.500 δέντρων για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του Υμηττού και ανάπλαση του χώρου στους πρόποδες, με δημιουργία βοτανόκηπων με 1.000 αρωματικά φυτά, φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση και περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ζωγραφική έδωσαν ευχάριστη νότα στη μεγάλη διοργάνωση. Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την προσπάθεια κυρίως νέα παιδιά, που μέσα από τη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece κινητοποιήθηκαν και έδωσαν δυναμικό παρόν, προάγοντας το μήνυμα για την προστασία του Υμηττού.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί ειδικά συνεργεία του Δήμου, μαζί με εθελοντές και με την υποστήριξη της Antipollution απομάκρυναν τόνους από μπάζα και σκουπίδια από τον Υμηττό, ενώ αντίστοιχα στην παραλία, φορείς και εθελοντές-αθλητές του ΣΕΓΑΣ καθάρισαν τον χώρο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και της παραλίας Ελληνικού, ενώ το Σάββατο 1η Απριλίου η ομάδα «Οpen Art» δημιούργησε ένα μοναδικό pop art έργο από καπάκια στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης, το οποίο θα παραμείνει στον Δήμο προβάλλοντας το περιβαλλοντικό μήνυμα της ανακύκλωσης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δράσης έδωσαν ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μαζί με τον Εθελοντή-Εμπνευστή της Πανελλήνιας Δράσης του Let’s do it Greece Νίκο Κιούση. Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γεώργιος Παπαδούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκστρατεία διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, που οι περισσότεροι αγάπησαν τον Εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία Ο Νίκος Κιούσης, Εθελοντής - Γενικός Συντονιστής του Let’s do it Greece δήλωσε:

«Νιώθουμε χαρά και συγκίνηση βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου και το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Στο πρόσωπο του Δημάρχου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους Αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία. Και φυσικά μεγάλο ευχαριστούμε προς όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, το Σώμα Εθελοντών, την Ομάδα Δασοπροστασίας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς, τους μαθητές και τους φοιτητές που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το βουνό που αγαπάμε. Στήριγμα σε όλη την προετοιμασία και την υλοποίηση της δράσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Κρητικός που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εθελοντικό μας όνειρο στην Πανελλαδική Συνάντηση Εθελοντών, βάζοντας τον πήχη ψηλά για αυτή τη μεγάλη δράση. Μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να γίνουμε, όλοι μαζί, η Αλλαγή που περιμένουμε!»Πολύτιμη ήταν και η συμβολή των χορηγών για την υποστήριξη της διοργάνωσης με υλικά και εξοπλισμό: Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, Sanitas, Cosmote, Antipollution, Praktiker, Εκπαιδευτήρια Ζώη, Εκπαιδευτήρια Πασχάλη, Xρώματα Πολιτίδης, Eκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόμβος, Mum Sandwich - Ηλίας Μαρκατσέλης, Περι αυλών και οργάνων-Τάσος Κατοπόδης, ΙΕΚ Άλφα, ενώ με την ευγενική υποστήριξη της Karamalegkos Bros το Δημαρχείο της πόλης φωτίστηκε στα χρώματα της δράσης.

Το Let’s do It Greece είναι πλέον θεσμός στην ελληνική κοινωνία, ενώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης.

Το ταξίδι του Εθελοντισμού συνεχίζεται, με τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο επίκεντρο. Διότι, για να φέρεις την Αλλαγή, πρέπει πρώτα να ενώσεις τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Αλλαγή...