Πληροφορίες

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μια παρέα νέων παιδιών έχουμε όνειρο να ενώσουμε όλη την Ελλάδα για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό; 

Τρελό; Κι όμως αληθινό!

Καλωσήρθες στο Let's do it Greece, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας!

Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε. 

Φανταστείτε χιλιάδες εθελοντές να απλωνόμαστε σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία, πάρκα, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας τις περιοχές μας. Και όλο αυτό ίδια μέρα και ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας!

Μια δράση από εθελοντές για εθελοντές, καθώς η οργανωτική μας Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές που οι περισσότεροι αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα απο το σχολείο.

Η συμμετοχή φυσικά είναι ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα.

Με γνώμονα την ευθύνη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, το 2020 η ομάδα μας έκανε πραγματικότητα το όνειρο των εθελοντών που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια ενώνοντάς τους μέσα από ένα κοινό σύμβολο, τις “Ρίζες που μας Ενώνουν”.

Έτσι λοιπόν, ανοίξαμε πανιά για να ταξιδέψουμε εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες, με στόχο να ανακαλύψουμε και να ενώσουμε τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα δημιουργώντας την Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον.

Από τότε, οι ζωές μας άλλαξαν, βρεθήκαμε όλοι μας αντιμέτωποι με κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Οι αγκαλιές φαντάζουν τώρα μακρινές, το ίδιο και οι δράσεις που μας ένωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν σταματήσαμε να ονειρευόμαστε. Στον Γύρο της Ελλάδας, δώσαμε όλοι μαζί μία μεγάλη υπόσχεση.

Να ενωθούμε μέσα σε μία ημέρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες, οργανωμένες αναδασώσεις, δημιουργώντας το μεγαλύτερο τείχος πρασίνου απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να γίνει πράξη μέσα από την επόμενη κοινή μας δράση. Μια δράση που κοιτάει μπροστά, σε ένα κόσμο που έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες που μας έφερε ο κορονοϊός. Μια δράση για την επόμενη ημέρα, για την ημέρα όπου θα μπορούμε και πάλι να βρεθούμε μαζί, να είμαστε κοντά, να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Σε ένα χρόνο λοιπόν από τώρα.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Θα φυτέψουμε τις Ρίζες που μας Ενώνουν.

Εσύ; Πιστεύεις στη δύναμη των ονείρων; Αν ναι, σε περιμένουμε στην παρέα μας για να φέρουμε μαζί μια μεγάλη, θετική αλλαγή!

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Μπορείς να γίνεις κι εσύ κομμάτι της μεγάλης Eθελοντικής μας Οικογένειας! 

 

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις συμμετοχή για να έρθουμε σε επαφή μαζί σου και να λαμβάνεις τα νέα μας.

 

Στη συνέχεια, έχεις να πάρεις μια όμορφη απόφαση: Θέλεις να οργανώσεις εσύ κάποια δράση ή προτιμάς να συμμετάσχεις σε μία οργανωμένη δράση που πιθανόν να γίνει στην περιοχή σου στις 21 Νοεμβρίου 2021;

 

Εάν θέλεις να οργανώσεις τη δική σου δράση:

  • Βρες την ανάγκη της περιοχής σου. Ένα μέρος που χρειάζεται δενδροφύτευση, καθαριότητα, φροντίδα, με λίγα λόγια ένα μέρος που μπορείς και θέλεις να κάνεις καλύτερο.
  • Σχεδίασε και οργάνωσε τη δράση σου. Και θυμήσου: Έχεις όλους εμάς, μια οικογένεια έτοιμη να σε βοηθήσει. Φτιάξε μια ομάδα, συνεργάσου με άλλους εθελοντές ή ομάδες της περιοχής σου για να ενώσετε δυνάμεις.
  • Σε λίγους μήνες από τώρα θα ανοίξει ο Χάρτης Δράσεων. Βάλε τη δράση σου στον Χάρτη Δράσεων της εκστρατείας μας με σημείο συνάντησης, ώρα και πληροφορίες της δράσης για να το δουν κι άλλοι εθελοντές.
  • Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ώρα για δράση! Απόλαυσε την ημέρα μαζί με την #Οικογένειά σου! Θα σου πούμε περισσότερα εν καιρώ 😊
  • Μοιράσου το αποτέλεσμα της δράσης σε InstagramFacebook πάντα με hashtag #letsdoitgreece, #οικογένεια και #oμάδα και ανέβασε τις πιο όμορφες εικόνες στον Χάρτη Δράσεων της ιστοσελίδας μας!
 

Εάν θέλεις να συμμετάσχεις σε μία ήδη οργανωμένη δράση, ρίξε μια ματιά στους Συμμετέχοντες και στον Χάρτη Δράσεων της εκστρατείας μας και, Κυριακή 21 Νοεμβρίου πάμε να σπάσουμε κάθε ρεκόρ!

 

Και μετά τις 21 Νοεμβρίου; 

Η ημέρα αυτή είναι μόνο η αρχή. Η  ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους που σκέφτονται σαν εσένα, που μοιράζεστε το ίδιο πάθος για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα στη χρονιά έχουμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα!